×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 83

torstai, 17 toukokuu 2012 20:07

Sami Hyypiä: "Mikko on loistava johtaja"

Kirjoittanut

– Kyllähän Mikko Koivu ja Mikael Granlund ovat erinomaisia pelaajia ja hyviä esimerkkejä nuorille. Mikael on itsekin vielä nuori ja hänellä on varmasti parhaat päivät pelaajana vielä edessään. Mikko kapteenina on loistava johtaja, jalkapallolegenda Sami Hyypiä ylisti Leijonat-toimituksen haastattelussa torstain USA-pelin ensimmäisellä erätauolla.


Suomalaisten futislegenda Sami Hyypiä saapui kannustamaan Leijonia helatorstain neljännesfinaaliin. Ensimmäisen erän nähtyään Hyypiä oli luottavainen Leijonien jatkopelien suhteen.

– Hyvä tempo ainakin oli molemmilla joukkueilla. Ihan kaikkia pelejä en ole nähnyt, mutta kuulemani mukaan Suomen otteista on puuttunut välillä räväkkyyttä. Nyt sitä näyttäisi onneksi löytyvän, Hyypiä iloitsee.

Suomen joukkueen edesottamuksia seuratessaan futislegendan mieleen on ollut erityisesti kaksi pelaajaa.

– Kyllähän Mikko Koivu ja Mikael Granlund ovat erinomaisia pelaajia ja hyviä esimerkkejä nuorille. Mikael on itsekin vielä nuori ja hänellä on varmasti parhaat päivät pelaajana vielä edessään. Mikko kapteenina on loistava johtaja, Hyypiä ylistää.

Viikonloppu penkkiurheilua täynnä

Vaikka futisvalmentaja näki vasta ensimmäisen ottelunsa paikan päällä, on hän ehtinyt seuraamaan kisoja tv:n välityksellä Saksasta käsin.

– Meidän pelaajat eivät niin kauheasti kisoista innostuneet, mutta esimerkiksi fysioiden kanssa pelit olivat aika paljonkin jutuissa mukana varsinkin Saksan joukkueeseen liittyen.

Kanadan tippuminen ulos neljännesfinaalissa oli Hyypiällekin yllätys.

– Yllätykset kuuluvat urheiluun, pelissä voi käydä aina miten vain. Ottelu oli hyvä osoitus siitä, ettei koskaan saa antaa periksi kesken pelin.

Jääkiekon MM-kisoja Hyypiä aikoo seurata loppuun asti, varsinkin jos Suomi pelaa viikonloppuna.

– Lauantaina pelataan yksi minua vieläkin enemmän kiinnostava ottelu (Mestarien liigan finaali), mutta seuraan myös lätkämatsit. Urheilun täyttämä päivä siis tulossa, Hyypiä ennakoi.

Paluu kaukaloon

Kuten niin monella suomalaisella, myös Sami Hyypiällä on jääkiekkotausta. Nuorena poikana hän pelasi talvet kiekkoa ja kesät futista.

– Neljä vuotta pelasin Kuusankosken Puhdissa, kun Voikkaalla ei ollut omaa seuraa. Futis oli minulle aina ykköslaji, mutta varmasti jääkiekosta oli hyötyä omalla uralla, Hyypiä arvelee.

Jääkiekko ei ole unohtunut miehen elämästä aikuisiälläkään.

– Saksassa olen päässyt katselemaan paikallisjoukkue Kölner Haien pelejä ja jäällekin joukkueen entisten pelaajien kanssa. Toisella kerralla jäällä huomasi jo, ettei tarvinnut nolostella yhtään, Hyypiä hymyilee.

Liekö kiekkokärpänen puraissut oikein kunnolla, sillä mies myöntää käyneensä pelaamassa myös yksinään.

– Lähetin välillä tekstiviestin hallille, että koska olisi jää vapaana. Olin siellä sitten maalin ja kiekon kanssa pelaamassa.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia