perjantai, 18 toukokuu 2012 22:52

Kiekkofani Alexander Stubbin toinen kisakirjoitus: "Suomi on Venäjän Ruotsi"

Kirjoittanut Alexander Stubb

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri ja tunteellinen kiekkofani Alexander Stubb kirjoitti Leijonat.fi:lle kisatunnelmistaan ensimmäisen kerran ennen USA-ottelua. Nyt on toisen tekstin vuoro! "En kuvitellut halaavani Martti Ahtisaarta, Kale Kummolaa ja Jesse Joensuuta samana päivänä! Suomalainen mies tunnekuohussa, ja ylpeä siitä", Stubb kirjoittaa ennakoidessaan MM-välierää.


"Olen pelannut tai nähnyt yli 1000 jääkiekko-ottelua. Torstain USA-Suomi peli on yksi hienoimmista. Muistutti Suomen 18-vuotiaiden Euroopan mestaruutta vuodelta 1978. Taistelua ja viime hetken draamaa. Voitto, elintärkeä voitto.

Leijonat pelasivat loistavan pelin. Yleisö eli täysillä mukana. Kukaan ei piiloittanut tunteitaan.  Olimme kaikki onnesta sekaisin. Itse en kuvitellut halaavani Martti Ahtisaarta, Kale Kummolaa ja Jesse Joensuuta samana päivänä! Suomalainen mies tunnekuohussa, ja ylpeä siitä.

Unta en saanut. Pumppu hakkasi  aamuyöhön saakka. Fiilistelin. Kävin katsomassa maalit uusintana, en vähintään ratkaisumaalia, koska sitä en käytävällä palkintojenjakoa odotellessa nähnyt. Kuuntelin Mertarannan ulvontaa. Halusin elää ottelun uudestaan. Ja elin.

Sitten tajusin, ettei pahemmin kannata enää fiilistellä. Seuraavaksi vastassa on turnauksen toistaiseksi paras joukkue, Venäjä, joka ei ole hävinnyt kisoissa peliäkään. Sillä on loistavia pelaajia, maailmanluokan virtuooseja, jotka veivaavat kiekkoa nopeammin kuin Jyrki Sukula vispilää.

Jokainen tähtisikermä on vaarallinen jos se osaa pelata kuin joukkue. Tässä piilee Venäjän heikkous. Egot eivät aina anna tilaa joukkuepelille. Tekisi mieli sanoa, että tyypillinen poliitikkovika... Ei otteluita yksin voiteta. Maailma ei sooloilemalla parane.

Viime vuosina Suomi on ollut Venäjälle kuin Ruotsi aikoinaan Suomelle, melkein ylitsepääsemätön vastus. Suomi on lähettänyt Venäjän laulukuoroon Moskovan kotikisoissa 2007, Torinon Olympialaisissa 2006 ja viime vuoden MM-kisoissa Bratislavassa. Suomen viimeisen voitto Venäjästä nähtiin Pietarissa juuri ennen meneillään olevia kisoja.

Venäläiset pelkäävät Leijonia, eikä syyttä. Meillä on tällä hetkellä samanlainen henkinen ylivoima kuin viime vuonna. Olemme nousseet kuilun partaalta. Joukkue joka nousee vaikeasta asemasta hyvällä, itsevarmalla asenteella on aina paha vastus. Suomi on sellainen joukkue.

Samalla meillä on se kuudes kenttäpelaaja, kotiyleisö. Jenkkipelissä me elimme täysillä mukana. Me kannustimme heikkoina hetkinä ja huusimme, korjaan karjuimme (!), kun meni hyvin. Tiukat pelit ovat pienestä kiinni.

Toivon ja uskon, että saamme sman sykkeen päälle Venäjää vastaan. Tällä kertaa Jari Kurri ei voi peliä ratkaista, kuten EM-kisoissa 1978, mutta meidän jengistä ei ratkaisijoita puutu, niitä haetaan vaikka penkiltä. Vehanen on taas lukkonamme, tuntee venäläisten veivaukset kuin omat taskunsa. Kerran Maailmanmestari, aina Maailmanmestari. Peli kerrallaan."

Alexander Stubb
Tunteellinen Kiekkofani

• Stubbin ensimmäinen kisakirjoitus: "Maailmanmestarit ovat Maailmanmestareita"

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta