lauantai, 19 toukokuu 2012 12:13

Kuka sanoi ja mitä sanoi? Lue kootut kommentit Venäjä-pelin alla

Kirjoittanut

puck-fin-rus.png

Media on saalistanut lauantain välieräottelun alla kommentteja Suomesta ja Venäjästä. Mitä kaikkea on ehditty jo sanoa, lue kooste seuraavasta.Zinetula Biljaletdinov: "Olen jo aiemmin sanonut, että Suomi on hyvin organisoitu joukkue. Heillä on vahva joukkuehenki ja se kävi ilmi jo puolivälierässä Yhdysvaltoja vastaan. Suomi pelaa omaa systeemiään. He tekevät kovasti töitä hyökkäys- ja puolustuspäässä. Siihen meidän on oltava valmiita." (Sovietski Sport / Sportti.com)

Mikko Mäenpää: "Huipputaitoa läjäpäin on tulossa, mutta kyllä sieltä heikkoudetkin varmasti löydetään. Kärsivällisyys on iso sana meille. Työnteko, kärsivällisyys ja maltti on meille avainasioita. Hiillostaminen suomalaisittain on sellaista veemäisen kovaa puolustuspeliä ja taistelua. Meidän tapaan tai kulttuuriin ei kuulu tökkiminen, huutelu ja pälätys, mikä on ihan hyvä juttu. Se on joidenkin muiden asia. Me tehdään hommat omalla tavalla. On saletti, jos me pystytään tiukasti pelaamaan ja pitämään Venäjä kurissa, niin siellä aletaan hakemaan yksilönä ratkaisuja ja pelihuumori loppuu." (SuomiKiekko.com)

Jarmo Kekäläinen: "Siinä kohtaa yksilötaito - ja toivon mukaan pieni sooloilu - Venäjän puolelta ja sitoutunut viisikkopelaaminen. Tosin Venäjä on kyllä ollut aika sitoutunut joukkueen pelitapaan tässä turnauksessa tähän saakka. Toivottavasti tästä tulee viime kevään toisinto: siellä turhaudutaan siihen, että Suomen viisikko on niin tiivis, ja sorrutaan tähän sooloiluun, jonka seurauksena Suomi menee tästä semifinaalista loppuotteluun. (Canal+ / MTV3)

Dmitri Kalinin: "Suomi on ollut aina vaikea vastustaja. Yritämme pelata omaa peliämme, ja katsotaan sitten kumpi voittaa. Välierästä tulee erittäin vaikea, ja meidän täytyy olla valmiita kaikkeen. Venäjä ei ole suosikki tässä ottelussa. Vastassa on kaksi erittäin hyvää joukkuetta. (R-Sport / SuomiKiekko)

Juhani Tamminen: "He vetäytyvät, ja me pääsemme hitaisiin lähtöihin. Sitten kun on vielä psykologinen tilanne, että me ei olla suosikkeja, niin kyllä alkuasetelmassa kaikki taivaankappaleet ovat Suomen kannalta kohdallaan. Tähän kun lisätään intoutunut ja häikäisevä kotiyleisö, niin parempaa saumaa ei tule." (Canal+ / MTV3)

Aleksei Jemelin: "Emme kiinnitä huomiota Leo Komaroviin. Meidän täytyy pysyä omassa pelisuunnitelmassa. Emme saa häiriintyä hänen ärsytyksestään, eikä meidän pidä vastata hänelle." (Sport Express / MTV3)

Jarkko Immonen: "Meillä on hyviä muistoja viime vuodelta Bratislavasta, mutta eivät ne auta nyt yhtään. Kyllä kaikki ovat pelanneet niin paljon venäläisiä vastaan, että tietävät miten heitä vastaan pitää pelata. Puolustetaan, pidetään kiekkoa ja pelataan fiksusti. Ne ovat meidän vahvuudet. Ei anneta heidän vaan hyökätä, kun sieltä löytyy taitoa." (Yle)

Jevgeni Malkin: "Tiedämme, mitä odottaa heiltä ja pyrimme laittamaan kovin kampoihin. Suomi on varteenotettava vastustaja, hallitseva maailmanmestari ja vielä kotikaukalossa. Ovetshkinin ja Seminin tulo joukkueeseen on epäilemättä auttanut meitä kohtaamaan vastustajat monipuolisemmalla tavalla." (Ria Novosti / IL)

Topi Jaakola: "Nyt katsotaan, kuka on kuka – nimenomaan, että kumpi tässä on parempi joukkue. Venäjällä on taitoa, Venäjällä on vauhtia. Mutta niin on meilläkin. Uskon, että puolivälierävoitto USA:sta yhdisti joukkuettamme. Se vapautti energiaa, se yhdisti meitä." (IS)

Aleksandr Ovetshkin: "Ei ole tarvetta muistella historiaa. Meillä on nyt eri joukkue, erilainen pelitapa ja pelityyli. Tietysti peli on kova molemmille. On kyse siitä, että on voitettava edelleen. Tiedän vain muutaman NHL-pelaajan, Mikko Koivun johdolla. Tunnen myös Leo Komarovin. Loppuja en tunne. Olemme hyvin nälkäisiä ja haluamme voittaa. Siitä tulee kova taistelu. (Sportbox.ru / MTV3)

Joonas Järvinen: "Meidän on uskallettava pitää kiekkoa ja pelattava hyvillä syötöillä. Emme voi alkaa heitellä kiekkoa mihinkään paineen alla. Se on ykköspointtimme." (Yle)

Mikael Granlund: "Tässä on hyvä ja rento tekemisen meininki. Meillä on mahdollisuudet vaikka mihin, kunhan vain pelaamme omaa peliämme täydet 60 minuuttia. Me tiedämme vahvuutemme ja luotamme itseemme, mikä tuottaa tulosta. Meidän on oltava rohkeita kiekon kanssa. Eiköhän siellä ole hyvä joukkue vastassa, mutta meidän pitää vain uskoa juttuumme.” (Kaleva)

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta