lauantai, 19 toukokuu 2012 13:00

Leijonat kohtaa Venäjän karhun - Tässä lähtökohtia!

Kirjoittanut Joonas Holste

MM-turnauksen tosipelit ovat nyt käsillä, voittajajoukkueelle on tarjolla paikka kevään MM-kisojen finaalissa. Ottelussa Venäjä-Suomi kiekko putoaa kello 14:30, tässä lähtökohtia peliin!


Suomi ja Venäjä ovat kumpikin taistelleet tiensä välierävaiheeseen. Venäjä eteni välieriin Ruotsin lohkosta peittoamalla puolivälierissä Norjan maalein 5-2. Venäjän välieräpaikka ei kuitenkaan tullut helpolla. Norja piti Venäjää äärimmäisen tiukoilla kahden ensimmäisen erän ajan ja vasta päätöserässä venäläiset onnistuivat taistelemaan tiensä voittoon.

Suomen tie välieriin on ollut omintakeinen. Leijonat näytti todellisen iskukykynsä juuri puolivälieräottelussa USA:ta vastaan. Joukkue venyi tärkeimmässä mahdollisessa paikassa ja onnistui puristamaan voiton jenkeistä varsinaisen peliajan viime sekunneilla. Joukkueen tasonnosto edellisestä äitienpäivänä 0-5-tappioon päättyneestä USA-ottelusta oli valtava.

Suomen ja Venäjän kohtaamista puntaroidessa ei voida ohittaa Venäjän joukkueen yksilöitä. Joukkueen riveissä pelaa useita pelaajia, jotka parhaana päivänään voivat yksinään kääntää ja ratkaista otteluita. Tähtisikermän huippuina loistavat sellaiset pelimiehet kuin Alexander Ovechkin, Yevgeni Malkin ja Pavel Datsyuk.

Välierien ennakkoasetelma tuntuisikin olevan joukkuepeli vastaan yksilöt. Suomen joukkue on ottelu ottelulta onnistunut hitsautumaan tiiviimmäksi ja yhtenäisemmin pelaavaksi joukoksi. USA:n selättämisen avain oli pitkälti ehjässä ja kurinalaisessa joukkuepelissä. Aiemmin Leijonille harmaita hiuksia tuottanut yhdysvaltalaisten karvauspelikin suli lopulta Suomen kärsivällisen ja kurinalaisen pelaamisen edessä.
Venäjän joukkueen pelissä yksilöt voivat olla ratkaisijoita sekä hyvässä, että pahassa. Jos joukkueen peli ei toimi aivan toivotunlaisesti voivat huippuyksilöt pyrkiä ottamaan oikeuksia omiin käsiinsä.
    
Oman lisämausteensa kello 14.30 alkavaan otteluun antaa joukkueiden välinen lähihistoria. Viime keväänä Bratislavan MM-kisoissa Leijonat ottivat Venäjästä mittaa kahteen otteeseen. Jatkosarjan ottelussa Suomi voitti Venäjän rangaistuslaukauskilpailussa maalein 3-2 ja lopulta ikimuistoisessa välierässä puhtaasti 3-0-lukemin. Kaikki ennusmerkit antavat luvan odottaa laadukasta ja korkeatasoista kiekkoiltaa. Vastakkain on kaksi taitavaa, mutta hieman erityyppistä joukkuetta.  

IIHF.comin ennakkovideo:

{hwdvs-player}id=510|width=644|height=376|tpl=playeronly{/hwdvs-player}

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia