lauantai, 19 toukokuu 2012 13:58

Välierä Tshekki-Slovakia - Tässä lähtökohtia!

Kirjoittanut Joonas Holste

MM2012_logo_644x429.jpg

MM-kisojen toisessa välieräparissa kohtaavat viha-rakkaus-suhteen omaavat Tshekki ja Slovakia. Tunnetta ja taitoa ei näiden kahden kohtaamisesta varmasti tule puuttumaan. Molemmat joukkueet ovat nostaneet osakkeitaan turnauksen edetessä ja aivan viime aikoina heidät on liitetty jopa mestarikandidaattien joukkoon.


Ruotsin lohkosta tiensä välieriin raivasi Tshekki. Laadukkaalla joukkueella MM-kisoissa kamppailevien slaavien suoritusta voidaan pitää pienenä yllätyksenä. Ruotsin NHL-sikermä oli turnauksen ennakkokaavailuissa aivan kärkiluokkaa ja ruotsalainen media osaltaan lähti paukuttelemaan henkseleitä jo ennen aikojaan. Ruotsi-Tshekki-ottelun ratkaisu oli hyvin samantyyppinen kuin Suomen ja USA:n välisessä ottelussa. Jatkoaika roikkui jo Globen-hallin ilmassa pelin ollessa tasatilanteessa 3-3. Kuitenkin alle puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Tshekin Milan Michalek onnistui maalinteossa ja johdatti joukkueensa mitalipeleihin. Ruotsin kaataminen oli joukkueelta väkevä taidonnäyttö ja käynnisti välittömästi keskustelut Tshekin mestari-potentiaalista.

Suomen lohkossa toinen välieräjoukkue Slovakia puolestaan vastasi yhdestä MM-kisojen suurimmasta yllätyksestä selättämällä turnauksen ennakkosuosikki Kanadan. Myös tässä ottelussa käsikirjoitus oli draaman kannalta oivallinen. Slovakia nousi päätöserän loppupuolella ensin tasoihin ja lopulta Ryan Getzlafin ulosajon myötä ylivoimalla ottelun voittoon.

Tässä otteluparissa hienoisena voittajasuosikkina voidaan pitää Tsekkiä erinomaisen hyökkäyskalustonsa vuoksi. Luvassa on kuitenkin varmasti tasainen taisto, jossa marginaalit voivat taipua kumpaan suuntaan tahansa. Taitoa ja tunnetta löytyy roppakaupalla kummankin joukkueen riveistä.

Ottelu alkaa Hartwall Areenalla klo 18.30.

IIHF.comin tuottama ennakkovideo:

{hwdvs-player}id=509|width=644|height=376|tpl=playeronly{/hwdvs-player}

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia