sunnuntai, 20 toukokuu 2012 16:15

IIHF:n puheenjohtaja Fasel kehuu tämän vuoden MM-turnausta onnistuneeksi

Kirjoittanut

 

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ja Suomen sekä Ruotsin kisaorganisaatiot pitivät tänään tiedotustilaisuuden, jossa muun muassa varmistettiin ensi vuoden MM-kisojen alkulohkot. 

 


 

MM-kisojen lohkojako noudattaa pääosin IIHF:n maailmanrankingia, mutta ennen sen hyväksymistä, kansainvälinen jääkiekkoliitto voi tehdä vielä muutoksia. Aiemmin ilmoitettuun, pelkkään maailmanrankingiin perustuneeseen lohkojakoon tehtiin ainoastaan yksi vaihdos, Tshekki pelaa ensi vuonna Tukholmassa ja Venäjä Helsingissä. IIHF:n puheenjohtajan René Faselin mukaan päätös tehtiin kisajärjestelyjen helpottamiseksi. 

Lehdistötilaisuudessa otettiin kantaa myös sekä runsaasti kohua aiheuttaneeseen kisalippujen hinnoitteluun sekä uuteen turnausformaattiin. Faselin mukaan ensi vuodeksi tullaa miettimään uusi hinnoittelupolitiikka.

- Hinnoittelussa epäonnistuttiin, mutta on hyvä muistaa, että kummatkin organisaatiot ovat voittoa tavoittelemattomia ja kaikki tuotot menevät järjestelmän ylläpitoon, hän kuittasi.

- Ensi vuonna tulemme näkemään paljon eri hintakategorioita, lupaa Suomen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kalervo Kummola.

Kisajärjestelyt ja turnausformaatti onnistuneita

Kummola myönsi Faselin tavoin, että alussa tehtiin virheitä hinnoittelupolitiikassa, mutta kokonaisuutena MM-kisat olivat onnistuneet. Osoituksena tästä IIHF:lle ei tullut yhtään valituksia joukkueilta ja pelaajilta turnausjärjestelyistä.

Paljon lehdistötilaisuudessa puhuttanutta uutta turnausformaattia Fasel kehui niin ikään onnistuneeksi, kiivaammasta pelitahdista huolimatta.

- Tämä pelisysteemi on reilu kaikille, josta osoituksena Ranskan mahtava turnaus. Heillä oli nyt turnauksessa seitsemän peliä aikaa osoittaa taitonsa.

- Uudessakin formaatissa on plussia ja miinuksia, mutta plussia oli mielestämme paljon enemmän, hän summasi.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia