sunnuntai, 20 toukokuu 2012 18:20

Raimo Helminen suurten legendojen joukkoon IIHF:n Hall of Fameen

Kirjoittanut Kristiina Ylikunnari

Kansainvälinen jääkiekkoliitto nimesi tänään kuusi uutta jääkiekkolegendaa kunniagalleriaansa, Hall of Fameen sekä julkisti IIHF Milestone Trophy -kunniamaininnan. IIHF Hall of Fame on Kansainvälisen jääkiekkoliiton kunniagalleria, joka perustettiin Helsingin jääkiekon MM-kisojen yhteydessä vuonna 1997. Silloin siihen nimettiin 30 henkilöä ja joukkoa on sen jälkeen kartutettu vuosittain. IIHF Milestone Trophy jaettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa huomionosoituksena merkittävistä hetkistä kansainvälisessä jääkiekossa.


Pitkän, kansainvälisen uran jääkiekkoilijana tehnyt Raimo Helminen oli yksi tänään IIHF Hall of Fameen nimetyistä. Muut olivat Pavel Bure (Venäjä), Phil Housley (USA), Milan Novy (Tshekki), Andy Murray (Kanada) ja Kent Angus (Kanada). IIHF Milestone Trophy annettiin vuoden 1972 Kanadan ja Venäjän välillä pelatusta kahdeksan pelin sarjasta. Siitä katsotaan modernin jääkiekon aikakauden alkaneen.

- Olen erittäin ylpeä tästä huomionosoituksesta ja erityisesti kun saan vastaanottaa sen Suomessa, Raimo Helminen iloitsee kiitospuheessaan.

Selvästi liikuttunut Raimo Helminen kiitti puheessaan perhettään ymmärtämisestä, vaikka hän on ollut kotona, niin hänen ajatuksensa ovat olleet jääkiekossa.

- Uran huippuhetkiä ovat menestykset, MM-kisat ja olympialaiset. Haluan muistaa hyvät hetket, vaikka toki huonojakin on matkan varrelle mahtunut, kertoo Raimo Helminen.

- Olen nähnyt kaikki Suomen pelit. Uskon, että Leijonilla riittää vielä virtaa ja saadaan kisoille hieno päätös, sanoo Raimo Helminen.

Helmisen videohaastattelu

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia