lauantai, 14 toukokuu 2011 14:48

Haastattelu: Janne Pesonen uskoo Suomen vahvuuksien kantavan loppuun asti

Kirjoittanut

Pesonen_Janne_2010_Leijonat.jpg

Ensimmäisissä MM-kisoissaan pelaava laitahyökkääjä Janne Pesonen pääsee heti ensimmäisellä yrityksellä pelaamaan maailmanmestaruudesta, kun Suomi kukisti perjantai-illan välierässään Venäjän jäätävän esityksen päätteeksi 3-0.


Pesonen, joka täytti tällä viikolla 29 vuotta, on tehnyt kahdeksassa ottelussa viisi (1+4) tehopistettä. Hän muodostaa Leijonien tehoketjun yhdessä Jarkko Immosen ja huikean ilmaveiviosuman Venäjää vastaan tehneen Mikael Granlundin kanssa.

- No joo, sanattomaksihan tuo Miken maali veti. Itse olen joskus kokeillut samaa treeneissä, mutta peleissä se ei ole käynyt mielessäkään, Pesonen sanoi.

- Ketjun peli lähti oikeille raiteille heti alusta alkaen, ja mikäs siinä on pelatessa, kun on huipputaitavat kaverit vierellä.

Pesonen on saanut urallaan paljon menestystä. Hän voitti Kärpissä neljä Suomen mestaruutta ja juhli KHL-liigan voittoa reilu vuosi sitten Kazanin riveissä. Mikäli Suomi voittaa sunnuntaina MM-kultaa, ei ole epäilystäkään, etteikö se olisi Pesosen uran ylivoimaisesti paras saavutus.

- On huikeaa päästä pelaamaan finaalissa, ei kiekkoilijalle voisi olla parempaa paikkaa pelata. Lähdemme paiskimaan hommia heti alusta lähtien ja sillä tavalla hoidamme homman.

Pesonen ei usko, että Leijonat hermoilee huomenna, vaikka MM-finaali on monelle ensimmäinen kokemus.

- Meillä on ollut joukkueessa niin hyvä meininki koko turnauksen ajan, ja fokus ollut hyvä koko ajan. Tietysti ennen peliä jännittää, mutta en usko sen haittaavan.

Pesonen uskoo, että Suomi pärjää finaalissa niillä vahvuuksilla, joilla joukkue on edennyt loppuotteluun.

- Olemme yhtenäinen joukkue, ja pelaamme hyvin joukkueena. Meidän on huomennakin oltava kärsivällisiä ja onnistuttava erikoistilanteissa. Lisäksi maalivahtipelimme on ollut selkeä vahvuus. Nämä asiat ovat kantaneet meitä tässä turnauksessa ja uskon niiden kantavan huomennakin.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia