perjantai, 06 toukokuu 2011 20:09

Jukka Jalonen: "Voitto antoi joukkueelle uskoa"

Kirjoittanut

 

110506_HHOF_Suomi_juhliiu_MatthewManor.jpg

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan joukkue osoitti Saksa-voitossa luonteensa. Maalinteossa on kuitenkin yhä parantamisen varaa.


- On koko ajan näkynyt, että joukkueessa on luonnetta erittäin paljon eikä anneta missään tilanteessa periksi. Niin kauan pelataan kuin summeri soi ja lopuksi katsotaan, mikä on tulos taululla. Se on ainoa keino menestyä täällä, Jalonen sanoi YLE Urheilun haastattelussa heti pelin jälkeen.

Saksa johti ottelua 3-1 ja 4-3, mutta Suomi nousi 5-4-voittoon. Ratkaisu saatiin voittomaalikilpailussa.

- Tämä antoi joukkueelle uskoa, koska tulimme vaikeasta paikasta, 1-3-tappiosta, rinnalle ja rankkareissa ohi. Kyllä se luonnetta kasvattaa, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

Suomi kohtaa seuraavaksi isäntämaa Slovakian. Ottelu alkaa noin vuorokauden kuluttua eli lauantai-iltana kello 21:15. Maanantaina vastaan asettuu jatkolohkon päätöspelissä Venäjä.

- Kovia pelejä on jäljellä. Slovakit pelaavat tänään tshekkejä vastaan ja varmasti väsyvät siinä pelissä. Aika lailla samalta viivalta lähdetään.

Jalosen mukaan joukkueen pitäisi pystyä vielä parempaan viimeistelyyn, vaikka neljä pelitilannemaalia saatiin tänään.

- Tämä on maalintekopeli ja siinä emme vielä ole olleet parhaimmillamme. Nyt tehtiin nuo neljä maalia, hieno juttu sinänsä, mutta myös päästettiin vähän liikaa. Peli oli rikkonainen, ei niin ehjä kuin aikaisemmat ottelumme. Saksa pelasi aika ikävää puolustuspeliä ja meidän oma hyökkäyspelimme oli sen takia vähän epärytmistä. Mutta onneksi pystyttiin kaivamaan lopuksi voitto, Jalonen sanoi YLE Urheilulle.

Leijonat haki ottelun lopulla lisätehoja ketjumuutoksin.

- Vaikea sanoa, vaikuttivatko ne mitenkään. Jotainhan valmentajan pitää yrittää, että saataisiin homma toimimaan. Pitää miettiä, miten jatketaan huomenna.

Viimeksi muutettu keskiviikko, 03 lokakuu 2012 03:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia