maanantai, 28 marraskuu 2016 11:40

Päätökset E- ja F-junioreiden tuista tehty – 344 perheelle joululahja

Kirjoittanut Toimitus

Päätökset Suomen Jääkiekkoliiton kautta haettavista nuorempien ikäluokkien tuista harrastamisen kustannuksiin on tehty: Yhteensä tukea saa 344 E- ja F-junioria. Lisäksi seuroille myönnettiin osana syksyn tukihakua 194 vapaapaikkaa Leijona-kiekkokouluihin.

Tukien saajista informoidaan seuroja viikon 48 aikana, minkä jälkeen seurat tiedottavat asiasta oman seuransa sisällä niille, joille tukea on myönnetty. Maksut suoritetaan Jääkiekkoliiton toimesta joulukuun aikana.

Kokonaisuudessaan tukia maksetaan 98.900,00 euroa. Perheen taloudellisen tilanteen lisäksi päätöksissä huomioitiin mm. terveystilanne, yksinhuoltajaperheet, monilapsisuus ja tukien jakautuminen koko maan laajuisesti. 

- Saimme syksyn tukihaussa yhteensä 505 hakemusta. Tarve taloudelliselle tuelle on suuri, mutta onneksi myös järjestelmät laajamittaiseen tukemiseen ovat olemassa, viestintäpäällikkö Henna Malmberg kertoo.

Kaksivaiheinen tukiprosessi eri ikäisille harrastajille - Tukea jaettu Jääkiekkoliiton toimesta jo 1.445.200,00 euroa
Suomen Jääkiekkoliiton tukihakuprosessi uudistettiin viime keväänä. Tukien hakeminen tapahtuu kahdessa aallossa: Keväällä tukea voivat hakea D-B -ikäluokkien juniorit, tukihaku käynnistyy huhtikuussa ja sen alkamisesta tiedotetaan seuroja etukäteen. Syksyisin haettavana ovat E-F-junioreiden tuet ja seurojen Leijona-kiekkokoulujen vapaapaikat. 

Kaikkiaan vuoden 2016 aikana Jääkiekkoliiton toimesta on jaettu taloudellista tukea harrastamisen kustannuksiin 705.250,00 euroa. Vuodesta 2011 alkaen jääkiekkoharrastamista on tuettu 1.445.200,00 eurolla. Tukea maksetaan rahastosta, jonka varat ovat peräisin yksityisiltä lahjoittajilta, Jääkiekkoliiton yhteistyökumppaneilta ja Suomessa järjestettyjen MM-kisojen voittovaroista.

Uusi tukiprosessi käynnistyi - Hakuaika päättyy 16. joulukuuta
Jääkiekkoliiton lisäksi taloutensa kanssa kamppaileville perheille on tarjolla myös muita väyliä saada apua jääkiekkoharrastamisen kustannuksiin. Jääkiekkoilijoiden Koulutus- ja Ammatinedistämissäätiön alaisuudessa toimivan Olympia- ja A-maajoukkuerahaston vuoden 2017 tuet tulivat haettavaksi 28.11. alkaen, hakuaika päättyy 16.12. Lue lisää juuri käynnistyneestä hakuprosessista tämän linkin kautta. Seuroja tiedotetaan Olympia- ja A-maajoukkuerahaston tukiprosessista viikon 48 alussa. 

Seuran rooli keskeinen tukia haettaessa
Tukien hakeminen tapahtuu kaikissa tukiprosesseissa aina seurojen kautta. Myös tuen piiriin päässeiden perheiden tukisummat maksetaan seuroille, jotka jyvittävät tukisumman edelleen perheille. Tukisumma taas määräytyy aina kiekkoilevan tytön tai pojan iän mukaan. Summat on porrastettu ikäluokittain siksi, että myös kausimaksujen suuruus riippuu pelaajan iästä.

Mahdolliset perheiden kysymykset tukiin liittyen käsitellään aina seurassa - seuran yhteyshenkilö voi tarvittaessa olla yhteydessä oman alueensa aluepäällikköön lisätietoja saadakseen, sen sijaan perheitä pyydetään asioimaan oman seuransa kanssa. 


 

Olet nyt

Lisätietoa

Lisätietoa Jääkiekkoliiton tukiprosesseista jääkiekkoa harrastavien lasten ja nuorten perheille löydät täältä.

Etsi sivustolta